Водич за појце

6.00

Категорија:

Опис

НИКОЛА ПОПМИХАЈЛОВ

Никола Попмихајлов рођен је у Београду 1968 године. Основну и средњу школу завршио је у главном граду. Византијску Црквену Музику дипломирао је са одличним успехом на Атинском Националном Конзерваторијуму, у класи Професора Михаила С. Макриса.

Од 1992 године био је редовни појац на богослужњима у више београдски храмова. Оснивач је и хоровођа хора ʺМојсије Петровићʺ са којим је у протлеких десет година имао многобројне наступе на самосталним концертима и фестивалима у земљи и иностранству.

O КЊИЗИ ВОДИЧ ЗА ПОЈЦЕ КРОЗ САВРЕМЕНУ НОТАЦИЈУ

У Водичу за појце кроз савремену неумску нотацију, аутор Никола Попмихајлов пружио је свима који имају жеље да се боље и потпуније упознају са црквеним појањем могућност да поставе добар почетак. Иако намењен превасходно онима који би да науче неумску нотацију и појачку традицију која је на њој бележена, ова књига може да послужи и већ формираним појцима који су своја знања стекли на нотним записима српских мелографа.

Методолошки осмишљен приручник је у техничком смислу добро организован и несумњиво ће истинским поклоницима појачке уметности бити од користи. У нади да ће се потреба за појачким благољепијем код свих који чине тело Српске Цркве обновити и да ће у тој својој потреби бити руковођени филокалијском естетиком, с радошћу ишчекујемо време које нам то доноси.

Мр. Сара Весна Пено

Издавачка кућа Јасен – www.ikjasen.com